Kontakt os

Skolens bestyrelse

Bag enhver efterskole er der en bestyrelse. Dette gælder også for Kongensgaard Efterskole, og bestyrelsen består af følgende personer:


Arne Bjerrum, formand, mail adr. arne.bjerrum@gmail.com, tlf.nr. 60475516.

Status: gift med Elisabeth og pensioneret leder og lærer.

Livserfaring: Tidligere været leder af en folkeskole, en specialskole og en efterskole, og kender desuden til skoleverdenen gennem bestyrelsesarbejde på Fenskær Efterskole og Nr. Nissum Seminarium.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg vil gerne vil være med til at skabe den bedst mulige skole for alle elever.


Lise Sommer, næstformand

Status: gift og har 4 børn. Jeg er uddannet lærer og cand. pæd. i pædagogisk psykologi og er ansat i VIA University College ved Læreruddannelsen i Nr. Nissum.

Livserfaring: Jeg har tidligere arbejdet og boet på højskole. Jeg har en fortid som friskolelærer og finder det relevant stadig at være tæt på de frie skoler via mit bestyrelsesarbejde.

Hvorfor Kongensgaard: Kongensgaard Efterskole er for mig en lokalt placeret efterskole, som rekrutterer elever fra hele landet. Jeg er optaget af at følge efterskolens omfattende og dygtige arbejde med denne særlige gruppe af elever, som vælger at gå på Kongensgaard Efterskole, og jeg ønsker at arbejde for, at disse elever får den bedste oplevelse af deres skoleophold og egnen de befinder sig i.


Gunvor Fink Møller, bestyrelsesmedlem

Status: gift, har 3 voksne børn og 8 børnebørn

Livserfaring: har arbejdet på ordblinde-efterskole og daghøjskole, som lærer og leder i 20 år samt undervist flygtninge på sprogcenter. Jeg har desuden været korttidsrådgiver på en Grundtvig-inspireret daghøjskole i Bangladesh udsendt af Højskoleforeningen.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg synes, det er en meget vigtig og udfordrende pædagogisk og social opgave Kongensgaard, som den første efterskole i Danmark, påtager sig. Da jeg i mange år har arbejdet med elever med specielle vanskeligheder og lille selvværd, har jeg gerne villet bidrag med mine erfaringer i bestyrelsesarbejdet.


Jørn Dalgaard, bestyrelsesmedlem

Status: bosat i Fabjerg, gift med Kirsten, har to voksne børn og to børnebørn

Livserfaring: Jeg er uddannet murer og folkeskolelærer. Jeg har en fortid som friskolelærer, men er siden 2014 ansat som almenunderviser på Produktionsskolen. Jeg har været med i adskillige bestyrelser bl.a. kommunalbestyrelsen i Lemvig i 8 år.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg sidder i Kongensgaard Efterskoles bestyrelse, fordi jeg synes den løfter en vigtig social og samfundsmæssig opgave. Jeg vil gerne bidrage til at udvikle en efterskole, som styrker selvværdet og ser værdien i mennesket, som man er. Der skal være plads til alle og alle har værdi, som man er. Udfordringer afhjælpes i et trygt og forpligtende fællesskab.


Maria Karlshøj, bestyrelsesmedlem

Status: Gift med Kristian og mor til tre børn. Jeg arbejder til dagligt som privatpraktiserende psykolog og som ”alt muligt medarbejder” ved Ausumgaard, som jeg ejer sammen med min mand.

Livserfaring: i kraft af mit virke som psykolog, hvor der indblandet i dette er en masse psykologi, som jeg mener er rigtigt relevant for både faglig og sundhedsmæssig udvikling.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg sidder i bestyrelsen på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg synes, at der foregår et spændende arbejde på Kongensgaard med fokus på både skole og på elevernes vægt.


Kristian Jeppesen, bestyrelsesmedlem

Status: Gift, og har 3 voksne børn.

Livserfaring: Jeg er uddannet tømrer, og har i de sidste mange år af mit arbejdsliv været efterskolelærer.

Hvorfor Kongensgaard: Her er tale om en helt unik skole, der med sine udfordringer og pædagogiske tilgang til eleverne tiltaler mig. Det har altid været vigtigt for mig at være med til at give gode betingelser for mennesker - uanset baggrund.


Hanne Thim, bestyrelsesmedlem

Status: bosat i Lemvig, ugift

Livserfaring: Kiropraktor og indehaver af Lemvig Sundhedscenter, tidligere svømmer og svømmeinstruktør. Boet 9 år i Sverige. Fritidsinteresser som f.eks. vinterbadning og svampeplukning.

Hvorfor Kongensgaard: Kongensgaard efterskole har en meget vigtig samfundsmæssig rolle, som forhåbentlig kan inspirere flere efterskoler i landet. Jeg håber, at med min biomekaniske/medicinske synvinkel, mine erfaringer som selvstændig og mit muntre livssyn kan arbejde for skolens bedste.