Kongensgaard Efterskole hjælper dig som fagprofessionel

En god løsning til unge der vil videre i livet

Vi har fokus på den sunde livsstil

Siden Kongensgaard Efterskole blev etableret i 2003, har vi arbejdet målrettet for at blive klogere på de udfordringer, som bl.a. kan medføre overvægt, ensomhed, inaktivitet, lavt selvværd og mismod i forhold til egen læring.

Vi har opbygget en stor viden, der kan hjælpe og understøtte de unge, der gerne vil have et fokus og ønsker at fordybe sig i deres sundhed og livsstil. Det kan være unge med vægtproblemer og psykiske udfordringer, men det kan i den grad også være unge, som ønsker et efterskoleår, hvor de bliver langt klogere på fysisk og mental sundhed.

Det betyder, at du som fagprofessionel kan bruge tilbuddet fra Kongensgaard Efterskole som et værktøj til at hjælpe familier med unge i 8., 9. og 10. klasse, der har udfordringer med deres sundhed.

Systemisk narrativ samtalepraksis

Efterskolens personale arbejder professionelt med udgangspunkt i en systemisk narrativ samtalepraksis.

Vi tror på, at det enkelte barn gør det så godt, det kan, og at anerkendelse af barnets positive handlinger kombineret med kompetent relationsarbejde giver mulighed for, at det enkelte barn kan ændre adfærd og opleve en reel udvikling af egne handlemuligheder, hvis der er behov for det.

Vi fokuserer på det brede positive sundhedsbegreb og Det Dobbelte Kram. Det vil sige, at vi lægger vægt på, at sundhed ikke alene handler om livsstilsfaktorer som bevægelse og mad, men også om viden, kompetencer, netværk, relationer, uddannelse og psykisk velbefindende.

Vi arbejder målrettet med de unges selvværd og selvtillid gennem undervisning, relationsarbejde, samtaler og familienetværk.

I undervisningen arbejder vi med tryghed i klasserummet, da vi af erfaring ved, at trivsel fremmer læring. Vi tilbyder folkeskolens afgangsprøver i 9. og 10. klasse.

Besøg os som fagprofessionel

Besøg os fysisk eller virtuelt

Kongensgaard har et godt samarbejde med sagsbehandlere og andre fagprofessionelle i flere af landets kommuner.

Og vi vil også gerne indlede et samarbejde med dig. Du er altid velkommen på besøg for at høre mere om skolens tilbud og tilgang til de unge.

Besøget kan være et fysisk besøg, hvor du får en rundvisning og kan se vores arbejde i praksis. Det kan også være et virtuelt besøg, hvor vi taler sammen til et videomøde, og vi kan vise dig en præsentation online.

Kontakt forstander Birte Ebbensgaard eller forretningsfører Susanne Nielsen og hør mere.

Besøg os som fagprofessionel

Kongensgaard har et godt samarbejde med sagsbehandlere og andre fagprofessionelle i de fleste af landets kommuner.

Vi vil også gerne indlede et samarbejde med dig. Du er altid velkommen på besøg for at høre mere om skolens tilbud og tilgang til de unge.

Vi anbefaler jævnligt Kongensgaard Efterskole til børn som er på ophold hos os, og som gerne vil på en efterskole der arbejder med unges sundhed og trivsel. Vi anbefaler også skolen til forældre, der ringer og ønsker ophold hos os, hvis børn er blevet for gamle til Julemærkehjemmet, men har alderen til et efterskoleophold.

Lise Claesson, forstander på julemærkehjemmet i Hobro

Vi har valgt Kongensgaard Efterskole, idet skolen tilbyder den unge de optimale rammer ift. mad og bevægelse, samt et personale der motiverer og støtter op om en sund livsstil – på den lange bane. Derudover tilbyder efterskolen en god mulighed for at få venner og møde unge fra hele Danmark.

Mille Nobel, familiebehandler, BBU Brønshøj-Husum-Vanløse

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)