Kongensgaard hjælper dig som fagprofessionel

En god løsning til unge med overvægt

Vi arbejder systemisk

Kongensgaard Efterskole er en af de eneste efterskoler i Danmark med særligt fokus på unge og overvægt.

Siden vi blev etableret i 2003, har vi fokuseret på at komme hele vejen rundt om de problematikker, som medfører overvægt og ofte også mistrivsel og mismod i forhold til egen læring.

Det betyder, at du som fagprofessionel kan bruge tilbuddet fra Kongensgaard Efterskole som et værktøj til at hjælpe familier med unge i 8., 9. og 10. klasse, der har udfordringer med høj vægt og lavt selvværd.

Systemisk narrativ samtalepraksis

Skolens personale arbejder professionelt med udgangspunkt i en systemisk narrativ samtalepraksis.

Vi tror på, at det enkelte barn gør det så godt, det kan, og at anerkendelse af barnets positive handlinger kombineret med kompetent relationsarbejde giver mulighed for, at det enkelte barn kan ændre adfærd og opleve en reel udvikling af egne handlemuligheder.

Skolen er fokuseret på det brede sundhedsbegreb. Det vil sige, at vi lægger vægt på, at en livsstilsændring ikke kun handler om vægttab, motion og kost, men også om netværk, relationer, uddannelse og psykisk velbefindende.

Vi arbejder derfor målrettet med de unges selvværd og selvtillid gennem undervisning, relationsarbejde, samtaler og familienetværk.

I undervisningen arbejder vi med tryghed i klasserummet, da vi af erfaring ved, at trivsel fremmer læring. Vi tilbyder folkeskolens afgangsprøver i 9. og 10. klasse.

Besøg os som fagprofessionel

Kongensgaard har et godt samarbejde med sagsbehandlere og andre fagprofessionelle i flere af landets kommuner.

 

Og vi vil også gerne indlede et samarbejde med dig. Du er altid velkommen på besøg for at høre mere om skolens tilbud og tilgang til de unge.

Vi anbefaler jævnligt Kongensgaard Efterskole til børn som er på ophold hos os, og som gerne vil på en efterskole der arbejder i samme retning som os på Julemærkehjemmet. Vi anbefaler også skolen til forældre, der ringer og ønsker ophold hos os, hvis børn er blevet for gamle til Julemærkehjemmet, men har alderen til et efterskoleophold.

Lise Claesson, forstander på julemærkehjemmet i Hobro

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)