Tobias, 16 år, 10. klasse

”Det fedeste ved at gå på efterskole er fællesskabet og alle de venner man får”

”Jeg synes at det er mega hyggeligt at bo med en roommate, det er noget helt andet end at bo hjemme, man kommer lidt tættere på hinanden. ” 

Jeg valgte først og fremmest at tage på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg gerne ville tabe mig. Derudover ville jeg gerne prøve at komme på efterskole, fordi jeg vidste at der ville være et godt fællesskab. Det betød også meget for mig, at jeg vidste at man ville få så mange nye venner. Så syntes jeg bare at Kongensgaard efterskole virkede som et rigtig godt og rart sted at være.

Kongensgaard Efterskole er jo en livstilsskole, så vi bevæger og generelt rigtig meget. Til hverdag har vi en masse valgfag vi kan vælge imellem. Vi kan prøve kræfter med alt fra valgfaget ”Kreativ”, hvor man fx kan sy eller male med akvaralmaling til valgfaget ”E-sport”, hvor man spiller computer – der er mange muligheder. Jeg har bl.a. også haft et valgfag der hedder ”Girls Corner”. Her er man er nogle piger der samles, og så kan man fx have brevkasse, sy tøj eller lign. 

Motion er en stor del af hverdagen på Kongensgaard Efterskole. Hver eftermiddag fra 17.00-17.45 har vi motionsvalgfag. Her kan man selv vælge hvad man vil lave, det kan fx være fodbold, hockey, løbeture, cykelture osv. Derudover bliver der gjort meget ud af, at vi spiser sund mad. Til måltiderne skal alle tage en halv tallerken med salat, og så har køkkenet sørget for at lave god og sund mad, det er dejligt.

Jeg havde set rigtig meget frem til vores skitur til Norge, som vi var på her i starten af året. Det var en virkelig sjov og god tur, på trods af at jeg aldrig havde prøvet at stå på ski før. Om aftenen, når vi ikke stod på ski, sad vi på værelserne og hyggede, hørte musik og spillede spil, det var meget hyggeligt.

 

Hvis du overvejer at starte på Kongengaard Efterskole, er mit bedste råd, at du bare skal springe ud i det. Det er vigtigt ikke at være for indelukket, især i starten af skoleåret. Prøv i stedet at komme ud, og snakke med en masse forskellige mennesker. Det kan godt være svært for nogen, hvis man fx hurtigt får hjemve, men jeg tror virkelig det er vigtigt at prøve at få snakket med nogen om det, så bliver det hele også meget nemmere – der er helt sikkert andre der har det på samme måde.

Tobias fandt et godt fællesskab og løftede sit faglige niveau

”Det fedeste ved at gå på efterskole er helt klart fællesskabet”

“Det er meget hyggeligt at have en roommate. Det rart at få lov til at bo med nogen på sin egen alder og gøre tingene sammen”

Der var flere grunde til, at jeg valgte at tage på efterskole.
Jeg ville gerne møde nogle nye venner og blive bedre til forskellige fag, og så havde jeg et ønske om at tabe mig. Jeg ville meget gerne blive bedre til særligt dansk og matematik, og jeg er heldigvis blevet meget bedre, siden jeg startede på Kongensgaard Efterskole, så det er rigtig fedt.

Jeg har prøvet kræfter med en masse forskellige valgfag i den tid, jeg har gået på skolen. 
Jeg har bl.a. haft ”E-sport”, ”Puls og Styrke” og ”Fodbold”. Det er rigtig fedt at prøve noget forskelligt. Når man er på ”E-sport” handler det naturligvis mest om computerspil, hvorimod det på ”Puls og Styrke” handler om virkelig at få pulsen op og få trænet musklerne.

Efterskolelivet handler generelt rigtig meget om fællesskabet.
Hvis jeg er på skolen i weekenderne, så er der for det meste nogle aktiviteter, man kan lave sammen. Ellers kan vi finde på at se en film eller bare sidde og hygge os. I weekenderne handler det for det meste bare om at slappe af. Nogle gange er der dog nogle temaer. Vi har fx haft en weekend med fastelavns-tema og en weekend med halloween-tema. Der var også en weekend, hvor vi var ude og cykle på mountainbike i skoven, det var rigtig sjovt.

Det har overrasket mig meget, hvor tæt man også kommer på lærerne.
Når man starter på efterskole, tænker man umiddelbart at forholdet til lærerne bliver ligesom det forhold, man havde til sine lærere i folkeskolen. Sådan har det dog slet ikke været, tværtimod! Her på Kongensgaard Efterskole er det som om, man har et venskabeligt forhold til lærerne. De er generelt meget i øjenhøjde med eleverne – det er fedt!

Skolen tilbyder rigtig mange forskellige valgfag, som man kan vælge imellem.
I dag har jeg fx Hockey, og i morgen har jeg Løbeklub. I Hockey handler det meget om at lære at spille sammen på et hold. I ”Løbeklub” får man selvfølgelig også pulsen op, men det er lidt mere et frirum, hvor man bare kan være sig selv og løbe en god tur. Jeg kan godt lide det hele.

Se alle historierne

Besøg os

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine nærmeste eller få en personlig rundvisning på nettet.

Min tid på Kongensgaard Efterskole har gjort mig til en meget gladere person – jeg har fået det bedre med min krop, mere selvtillid og venner for livet!

Patrick, Aarup, Fyn, skoleårene 2017-2019

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)