Skolens bestyrelse

Skolens bestyrelse

Bag enhver efterskole er der en bestyrelse. Dette gælder også for Kongensgaard Efterskole, og bestyrelsen består af følgende personer:

Arne Bjerrum, formand
Mail arne.bjerrum@gmail.com,
Tlf. 60475516.
Status: Gift med Elisabeth og pensioneret leder og lærer.

Livserfaring: Tidligere været leder af en folkeskole, en specialskole og en efterskole, og kender desuden til skoleverdenen gennem bestyrelsesarbejde på Fenskær Efterskole og Nr. Nissum Seminarium.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg vil gerne vil være med til at skabe den bedst mulige skole for alle elever.

Lise Sommer, næstformand
Status: gift og har 4 børn. Jeg er uddannet lærer og cand. pæd. i pædagogisk psykologi og er ansat i VIA University College ved Læreruddannelsen i Nr. Nissum.

Livserfaring: Jeg har tidligere arbejdet og boet på højskole. Jeg har en fortid som friskolelærer og finder det relevant stadig at være tæt på de frie skoler via mit bestyrelsesarbejde.

Hvorfor Kongensgaard: Kongensgaard Efterskole er for mig en lokalt placeret efterskole, som rekrutterer elever fra hele landet. Jeg er optaget af at følge efterskolens omfattende og dygtige arbejde med denne særlige gruppe af elever, som vælger at gå på Kongensgaard Efterskole, og jeg ønsker at arbejde for, at disse elever får den bedste oplevelse af deres skoleophold og egnen de befinder sig i.

Anne Marie Jensen, bestyrelsesmedlem
Status: bor i Resen, gift med Steen, har 4 børn og 9 børnebørn

Livserfaring: Jeg er socialpædagog af uddannelse og har arbejdet både indenfor special- og normalområdet. I 13 år arbejdede jeg på Struer Skolehjem, en døgninstitution for børn og unge med generelt store udfordringer. Derefter var jeg daginstitutionsleder i Struer Kommune i 22 år. Jeg gik på pension i 2017 og nyder alle de muligheder, det giver.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg vil gerne være med til understøtte det arbejde, der gøres på Kongensgård for at øge elevernes selvværd og trivsel, så de får en tro på egne muligheder og oplever styrken ved fællesskabet med kammeraterne og nogle troværdige og engagerede voksne.

Karsten Hedegaard, bestyrelsesmedlem
Status: single, og bosat i Bremdal

Livserfaring: Jeg har selv gået 3 år på efterskole Jeg er uddannet i Vestjysk Bank og sidder i dag i bankens erhvervsafdeling i Holstebro.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg vil gerne være med til at skabe rammerne og muligheder for unge mennesker til at udvikle sig, skabe livslange relationer samt gøre en forskel for sig selv.

Jørn Dalgaard, bestyrelsesmedlem
Status: bosat i Fabjerg, gift med Kirsten, har to voksne børn og to børnebørn

Livserfaring: Jeg er uddannet murer og folkeskolelærer. Jeg har en fortid som friskolelærer, men er siden 2014 ansat som almenunderviser på Produktionsskolen. Jeg har været med i adskillige bestyrelser bl.a. kommunalbestyrelsen i Lemvig i 8 år.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg sidder i Kongensgaard Efterskoles bestyrelse, fordi jeg synes den løfter en vigtig social og samfundsmæssig opgave. Jeg vil gerne bidrage til at udvikle en efterskole, som styrker selvværdet og ser værdien i mennesket, som man er. Der skal være plads til alle og alle har værdi, som man er. Udfordringer afhjælpes i et trygt og forpligtende fællesskab.

Maria Karlshøj, bestyrelsesmedlem
Status: Gift med Kristian og mor til tre børn. Jeg arbejder til dagligt som privatpraktiserende psykolog og som ”alt muligt medarbejder” ved Ausumgaard, som jeg ejer sammen med min mand.

Livserfaring: i kraft af mit virke som psykolog, hvor der indblandet i dette er en masse psykologi, som jeg mener er rigtigt relevant for både faglig og sundhedsmæssig udvikling.

Hvorfor Kongensgaard: Jeg sidder i bestyrelsen på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg synes, at der foregår et spændende arbejde på Kongensgaard med fokus på både skole og på elevernes vægt.

Kristian Jeppesen, bestyrelsesmedlem
Status: Gift, og har 3 voksne børn.

Livserfaring: Jeg er uddannet tømrer, og har i de sidste mange år af mit arbejdsliv været efterskolelærer.

Hvorfor Kongensgaard: Her er tale om en helt unik skole, der med sine udfordringer og pædagogiske tilgang til eleverne tiltaler mig. Det har altid været vigtigt for mig at være med til at give gode betingelser for mennesker – uanset baggrund.

 

Bag bestyrelsen står skolens skolekreds. Alle kan blive medlemmer af skolekredse – du kan læse mere om den her: Skolekredsen.

Besøg os sammen med dine forældre

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine forældre eller få en personlig rundvisning på nettet.

Jeg har haft et fantastisk efterskoleår. Jeg har fået nye venner og har indtil videre tabt mig 32 kilo på Kongensgaard.

Mads, Randers, skoleåret 2017-2018

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)