Fag, valgfag og linjefag

Et slaraffenland af gode fag

Her er det godt at lære

Du vil opleve, at undervisningen på Kongensgaard Efterskole er noget særligt.

Lærerne har hjertet på rette sted og er kompetente og dygtige til deres fag. De elsker at udfordre dig – på den gode måde.

På skolen har vi alle de fag, som du finder i folkeskolens 8., 9. og 10. klasse, og vi tilbyder folkeskolens afgangsprøve i 9. og 10. klasse.

Hertil kommer, at vi har en lang række spændende og kreative linjefag og valgfag, så du selv kan være med til at sammensætte dit skema og dyrke flere interesser på én gang.

Du kan vælge mellem disse linjer:

E-sport
Performance
Sport og outdoor
Medie og design

 

Når du begynder på Kongensgaard, skal du vælge hvilken af linjerne, du vil gå på hele skoleåret. Efter jul får du mulighed for at prøve et af de andre, spændende linjefag.

Du kan vælge disse valgfag:

Valgfag på Kongensgaard er en bred vifte af fag inden for forskellige områder. Derfor kan valgfagene hedde noget forskelligt fra år til år.

De kan fx hedde: ”Popband”, ”Guitarspil”, ”Girls corner”, ”Sorte fingre”, ”Aqua Fitness”, ”Dans, puls og styrke”, ”Food Factory” eller blot ”Håndbold”, ”Fodbold”, ”Hockey” og ”Badminton”.

Vi tilbyder altid:

Motion
Du skal vælge et motionsvalgfag hver dag, for det er her, dit vægttab kan få et ekstra boost.

Løbeklub
Vi starter helt fra bunden, så du behøver ikke at have løbet før. Du sætter dig et mål og arbejder hen imod det. Har du lyst, kan du deltage i flere motionsløb i løbet af året.

Fitness
Vi styrker alle kroppens store muskler – uden vægte, men med egen krop som redskab.

Cykling
Vi starter med korte ture, men udvider ruterne efterhånden. Vi er både på landevejen og søger udfordringer i skoven. Hvis du har lyst, har du mulighed for at være med på en fælles 100 kilometer cykeltur den sidste uge.

Gåtur
Vi starter med korte ture, men udvider ruterne efterhånden, så gåturene også bliver aktiv motion. Pigerne deltager gerne i årets ladywalk, en tur på 12 kilometer ved Vestkysten.

Motionsrum
Her arbejder vi med alle muskelgrupper, og vi laver et individuelt program til dig, så du kan nå dine mål.

Boldspil
Vi spiller rundbold og andre boldlege som hold, og vi kæmper, mens vi har det sjovt.

Fodbold
Vi hygger os med en god fodboldkamp, hvor der er plads til alle på holdet.

Cross dance:
Her får vi pulsen op og holder humøret højt til fede rytmer. Det er din mulighed for at give den gas med både styrketræning og dans.

Besøg os sammen med dine forældre

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine forældre eller få en personlig rundvisning på nettet.

Jeg har fået lov til at være en del af et fællesskab, som man kun får på en efterskole. Jeg kunne ikke have klaret mit vægttab uden mine venner og støtten fra personalet.

Nathja, Vorbasse, skoleårene 2016-2018

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)