Anne, 15 år, 9. Klasse

”Det fedeste ved at gå på efterskole er fællesskabet og alle de venner man får”

”Jeg synes at det er mega hyggeligt at bo med en roommate, det er noget helt andet end at bo hjemme, man kommer lidt tættere på hinanden. ” 

Jeg valgte først og fremmest at tage på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg gerne ville tabe mig. Derudover ville jeg gerne prøve at komme på efterskole, fordi jeg vidste at der ville være et godt fællesskab. Det betød også meget for mig, at jeg vidste at man ville få så mange nye venner. Så syntes jeg bare at Kongensgaard efterskole virkede som et rigtig godt og rart sted at være.

Kongensgaard Efterskole er jo en livstilsskole, så vi bevæger og generelt rigtig meget. Til hverdag har vi en masse valgfag vi kan vælge imellem. Vi kan prøve kræfter med alt fra valgfaget ”Kreativ”, hvor man fx kan sy eller male med akvaralmaling til valgfaget ”E-sport”, hvor man spiller computer – der er mange muligheder. Jeg har bl.a. også haft et valgfag der hedder ”Girls Corner”. Her er man er nogle piger der samles, og så kan man fx have brevkasse, sy tøj eller lign. 

Motion er en stor del af hverdagen på Kongensgaard Efterskole. Hver eftermiddag fra 17.00-17.45 har vi motionsvalgfag. Her kan man selv vælge hvad man vil lave, det kan fx være fodbold, hockey, løbeture, cykelture osv. Derudover bliver der gjort meget ud af, at vi spiser sund mad. Til måltiderne skal alle tage en halv tallerken med salat, og så har køkkenet sørget for at lave god og sund mad, det er dejligt.

Jeg havde set rigtig meget frem til vores skitur til Norge, som vi var på her i starten af året. Det var en virkelig sjov og god tur, på trods af at jeg aldrig havde prøvet at stå på ski før. Om aftenen, når vi ikke stod på ski, sad vi på værelserne og hyggede, hørte musik og spillede spil, det var meget hyggeligt.

 

Hvis du overvejer at starte på Kongengaard Efterskole, er mit bedste råd, at du bare skal springe ud i det. Det er vigtigt ikke at være for indelukket, især i starten af skoleåret. Prøv i stedet at komme ud, og snakke med en masse forskellige mennesker. Det kan godt være svært for nogen, hvis man fx hurtigt får hjemve, men jeg tror virkelig det er vigtigt at prøve at få snakket med nogen om det, så bliver det hele også meget nemmere – der er helt sikkert andre der har det på samme måde.

Anne fik nye venner og lykkedes med sit mål

”Det fedeste ved at gå på efterskole er fællesskabet og alle de venner, man får.”

“Jeg synes, at det er mega hyggeligt at bo med en roommate, det er noget helt andet end at bo hjemme, man kommer lidt tættere på hinanden. ”

Jeg valgte først og fremmest at tage på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg gerne ville være en del af et godt fællesskab og arbejde med min sundhed.
Det betød også meget for mig, at jeg vidste, at man ville få så mange nye venner. Så syntes jeg bare, at Kongensgaard Efterskole virkede som et rigtig godt og rart sted at være.

Kongensgaard Efterskole tilbyder en masse forskellige fag.
Til hverdag er der en masse forskellige aktiviteter, vi kan vælge imellem. Det kommer an på, hvilke linjefag og valgfag vi vælger i løbet af året. Vi kan f.eks. prøve kræfter med fag som ”Puls & Styrke”, ”Svømning”, ”Kreativt værksted” eller ”E-sport” – der er mange muligheder!

Der er mulighed for at bevæge sig sammen med sine venner og blive klogere på fødevarer.
Hver eftermiddag har vi bevægelsesvalgfag. Her kan man selv vælge, hvad man vil lave. Det kan fx være fodbold, fitness eller en løbetur. Derudover bliver der gjort meget ud af maden. Køkkenet serverer god og varieret mad, og vi lærer også om fødevarer og spisevaner. Det er dejligt.

Jeg havde set rigtig meget frem til vores udlandstur, som vi var på her i starten af året.
Det var en virkelig sjov og god tur på trods af, at jeg aldrig havde været i udlandet før. Om aftenen sad vi på værelserne og hyggede os, hørte musik og spillede spil. Det var bare rigtig hyggeligt!

Hvis du overvejer at starte på Kongensgaard Efterskole, er mit bedste råd, at du bare skal springe ud i det!
Det er vigtigt ikke at være for indelukket – især i starten af skoleåret. Prøv i stedet at komme ud og snakke med en masse forskellige mennesker. Det kan godt være svært for nogen, hvis man f.eks. hurtigt får hjemve, men jeg tror virkelig, det er vigtigt at prøve at få snakket med nogen om det. Så bliver det hele også meget nemmere – der er helt sikkert andre, der har det på samme måde.

Se alle historierne

Besøg os

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine nærmeste eller få en personlig rundvisning på nettet.

Min tid på Kongensgaard Efterskole har gjort mig til en meget gladere person – jeg har fået det bedre med min krop, mere selvtillid og venner for livet!

Patrick, Aarup, Fyn, skoleårene 2017-2019

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)