fbpx

Anne tabte 19 kilo på et år

Kongensgaard er en livsstilsefterskole, hvor de fleste af eleverne er udfordret på badevægten.

Af Niels Henriksen, freelance journalist

Anne Mejer Andersen er en sød, smilende og velformuleret pige på 16 år fra Østervrå i Vendsyssel. Men det søde smil fortæller langt fra den sande historie om Anne, der blev mobbet stort set fra den første dag, hun begyndte i skolen i 0-klasse, fordi hun vejede mere end alle de andre børn i klassen. Omvendt fortæller smilet alt om, hvordan Anne har det nu, hvor hun har taget hul på sit andet år på Kongensgaard Efterskole i Nr. Nissum.

Kongensgaard Efterskole er en livsstilsefterskole
Hvor der bliver taget kærligt og professionelt hånd om unge, der som Anne er udfordret på badevægten. Sund og ernæringsrigtig kost, tæt og trygt samvær med andre unge med samme udfordringer, struktur og ikke mindst en stab af voksne, der både har kompetence og hjerte på det rette sted.

– På mit første år på Kongensgaard tabte jeg mig 19 kilo, men jeg vil gerne tabe mig yderligere et par kilo, smiler Anne, der bruger meget af sin tid på fysisk træning. Både i fitness og i løbeskoene på landevejen, hvor hun, når hun er hjemme på weekend, tit har følgeskab af sin far, der står 100 procent bag datterens projekt.

Motion er en stor del af hverdagen på Kongensgaard Efterskole
Hver eftermiddag fra 17.00-17.45 har vi motionsvalgfag. Her kan man selv vælge hvad man vil lave, det kan fx være fodbold, hockey, løbeture, cykelture osv. Derudover bliver der gjort meget ud af, at vi spiser sund mad. Til måltiderne skal alle tage en halv tallerken med salat, og så har køkkenet sørget for at lave god og sund mad, det er dejligt.

Julemærkehjemmet
Anne var for tre år siden tilmeldt et 10 ugers forløb på Julemærkehjemmet i Hobro, hvor mange andre elever på Kongensgaard Efterskole i øvrigt også har været. Hun tabte sig også, men tog det hele og mere til på, da hun kom hjem igen. 10 ugers fokus på sunde madvaner var ikke tilstrækkeligt for Anne, og da hun kom hjem, manglede strukturen. Og da hun stadig blev mobbet i skolen, trøstespiste hun, og så drejede viseren på badevægten bare endnu hurtigere.

God faglig udvikling
– Det er f. eks. mange år siden, at jeg har klædt om sammen med andre i svømmehallen, og i kraft af den større tryghed har jeg også udviklet mig godt fagligt, siger Anne. Og hun er ikke den eneste.

– Vi ser rigtigt tit, at elever, der er blevet mobbet og har haft dårlige erfaringer med at gå i skole på grund af deres overvægt, har faglige huller, men at hullerne bliver indhentet her, fortæller skolens forstander Birte Ebbensgaard, der tilføjer, at strukturen i hverdagen og en plads i fællesskabet på efterskolen er afgørende faktorer for, at projektet lykkes – og at alt det gode fortsætter efter opholdet på Kongensgaard.

Og Anne er klar over at livet derhjemme er lige så vigtigt som livet på skolen.

– Tidligere havde jeg svært ved at få venner, og ved at fastholde venner. På Kongensgaard er vi alle mere eller mindre ens. Vi har de samme udfordringer, så her er det meget lettere at få venner. Men i kraft af min udvikling på skolen har jeg også fået nye venner hjemme, fortæller Anne, der gerne vil på gymnasiet i Aalborg, når hun afslutter 10. klasse på Kongensgaard. Hun vil gerne bo i en studiebolig, måske sammen med en veninde.

Ambassadørkorps
– Anne er et rigtigt godt eksempel på en elev, som har haft stort udbytte af sit ophold på Kongensgaard Efterskole. Dem har vi heldigvis rigtigt mange af. Derfor ønsker vi at skabe et ambassadørkorps af nuværende og tidligere elever, som vil være med at fortælle den gode, positive historie om dejlige, rummelige unge på vores efterskole. Desuden har vi et ønske om, at der i kommunerne kan etableres et beredskab, som kan hjælpe og understøtte de unge, der kommer hjem fra efterskolen, og som måske har brug for lidt ekstra støtte for at bevare den gode udvikling, siger Birte Ebbensgaard.

Læs flere historier

Besøg os

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine nærmeste eller få en personlig rundvisning på nettet.

Min tid på Kongensgaard Efterskole har gjort mig til en meget gladere person – jeg har fået det bedre med min krop, mere selvtillid og venner for livet!

Patrick, Aarup, Fyn, skoleårene 2017-2019

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)