Anne, 15 år, 9. Klasse

”Det fedeste ved at gå på efterskole er fællesskabet og alle de venner man får”

”Jeg synes at det er mega hyggeligt at bo med en roommate, det er noget helt andet end at bo hjemme, man kommer lidt tættere på hinanden. ” 

Jeg valgte først og fremmest at tage på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg gerne ville tabe mig. Derudover ville jeg gerne prøve at komme på efterskole, fordi jeg vidste at der ville være et godt fællesskab. Det betød også meget for mig, at jeg vidste at man ville få så mange nye venner. Så syntes jeg bare at Kongensgaard efterskole virkede som et rigtig godt og rart sted at være.

Kongensgaard Efterskole er jo en livstilsskole, så vi bevæger og generelt rigtig meget. Til hverdag har vi en masse valgfag vi kan vælge imellem. Vi kan prøve kræfter med alt fra valgfaget ”Kreativ”, hvor man fx kan sy eller male med akvaralmaling til valgfaget ”E-sport”, hvor man spiller computer – der er mange muligheder. Jeg har bl.a. også haft et valgfag der hedder ”Girls Corner”. Her er man er nogle piger der samles, og så kan man fx have brevkasse, sy tøj eller lign. 

Motion er en stor del af hverdagen på Kongensgaard Efterskole. Hver eftermiddag fra 17.00-17.45 har vi motionsvalgfag. Her kan man selv vælge hvad man vil lave, det kan fx være fodbold, hockey, løbeture, cykelture osv. Derudover bliver der gjort meget ud af, at vi spiser sund mad. Til måltiderne skal alle tage en halv tallerken med salat, og så har køkkenet sørget for at lave god og sund mad, det er dejligt.

Jeg havde set rigtig meget frem til vores skitur til Norge, som vi var på her i starten af året. Det var en virkelig sjov og god tur, på trods af at jeg aldrig havde prøvet at stå på ski før. Om aftenen, når vi ikke stod på ski, sad vi på værelserne og hyggede, hørte musik og spillede spil, det var meget hyggeligt.

 

Hvis du overvejer at starte på Kongengaard Efterskole, er mit bedste råd, at du bare skal springe ud i det. Det er vigtigt ikke at være for indelukket, især i starten af skoleåret. Prøv i stedet at komme ud, og snakke med en masse forskellige mennesker. Det kan godt være svært for nogen, hvis man fx hurtigt får hjemve, men jeg tror virkelig det er vigtigt at prøve at få snakket med nogen om det, så bliver det hele også meget nemmere – der er helt sikkert andre der har det på samme måde.

Lea fik mere selvtillid og brugte meget tid på fodboldbanen og som elevrådsformand

”Jeg nyder virkelig at være her.”

“Det fedeste ved at gå på efterskole er helt klart fællesskabet og at ens selvtillid virkelig bliver styrket”

Jeg valgte at tage på Kongensgaard Efterskole, fordi jeg gerne ville arbejde med min livsstil.
Jeg havde hele tiden haft den holdning, at hvis jeg skulle på efterskole, så skulle jeg have noget brugbart ud af det. Idet jeg gerne ville arbejde med min livsstil og havde et ønske om at tabe mig og få mere selvtillid, tænkte jeg, at Kongensgaard Efterskole ville være et godt match for mig.

Først havde jeg et kreativt valgfag, og nu spiller jeg en masse fodbold.
Til ”Kreativt værksted” havde vi mulighed for at sidde og snakke og hygge med lærerne, imens vi arbejdede med vores projekter. Vi havde ligesom et lille fællesskab dernede, hvor vi bl.a. syede tasker og lavede nogle små malerier – det var rigtig hyggeligt. I år går jeg meget op i fodbold, så det bruger jeg en stor del af min tid på nu.

Når vi ikke har undervisning, er vi rigtig mange, der sidder ude på gangen og nyder hinandens selskab.
Man kan altid finde nogle mennesker der er ligesom en selv, som man kan have det sjovt med. Det er dejligt, at der altid er nogen, man kan føle sig tryg ved.

Weekender med plads til sjov og afslapning.
Hvis man er på skolen i weekenderne, er det meget forskelligt, hvad man laver. Det kommer meget an på, hvilke weekendlærere der er her. Nogle gange planlægger de ture ud af huset. Vi har f.eks. været ude og se en håndboldkamp og en fodboldkamp. Vi kan også finde på at tage en tur i svømmehallen. Der er plads til at lave mange forskellige ting. 

Mit bedste minde fra tiden på skolen er dengang, hvor vi var to elever der fik indført et elevråd på skolen.
Det er rigtig fedt, at jeg har været med til at få indført noget, der er til gavn for alle eleverne på Kongensgaard Efterskole. Jeg sad som elevrådsformand, det syntes jeg var rigtig fedt.

Mit bedste råd til folk der overvejer at starte på Kongensgaard Efterskole er uden tvivl, at de skal gøre det!
Det kan være hårdt i starten, men jeg synes virkelig, at man skal prøve at få det bedste ud af det! Du får et helt andet liv, og du bliver så glad på den anden side.

Se alle historierne

Besøg os

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine nærmeste eller få en personlig rundvisning på nettet.

Min tid på Kongensgaard Efterskole har gjort mig til en meget gladere person – jeg har fået det bedre med min krop, mere selvtillid og venner for livet!

Patrick, Aarup, Fyn, skoleårene 2017-2019

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)