Lea, 10. klasse, 16 år

”Jeg nyder virkelig at være her.

Det fedeste ved at gå på efterskole er helt klart fællesskabet og at ens selvtillid virkelig bliver styrket”

Jeg valgte at tage på Kongensgaard efterskole, fordi jeg havde brug for at komme væk fra min folkeskole. Jeg havde hele tiden haft den holdning, at hvis jeg skulle på efterskole, så skulle jeg have noget ud af det. Idet jeg gerne ville tabe mig og have noget mere selvtillid, tænkte jeg at Kongensgaard Efterskole ville være et godt match for mig.

Sidste år havde jeg valgfaget ”Kreativ”, fordi det var noget jeg gik meget op i på daværende tidspunkt. Her havde vi mulighed for at sidde og snakke og hygge med lærerne, vi havde ligesom et lille fællesskab dernede, hvor vi bl.a. syede tasker og lavede nogle små malerier – det var rigtig hyggeligt. I år går jeg meget op i fodbold, så det bruger jeg en del af min tid på nu.

Når vi ikke har undervisning, er vi rigtig mange der sidder ude på gangen, og nyder hinandens selskab. Der bliver selvfølgelig dannet nogle grupper, men man kan altid finde nogle mennesker der er ligesom en selv, som man kan have det sjovt med. Det er dejligt at der altid er nogen hvor man føler sig tryg i deres selskab. Hvis man er på skolen i weekenden, er det meget forskelligt hvad man laver, det kommer meget an på hvilken weekendlærer der er her. Nogen gange planlægger de ture ud af huset, vi har fx været ude og se en håndboldkamp og en fodboldkamp. Vi kan også finde på at tage en tur i svømmehallen, der er plads til at lave mange forskellige ting. 

Mit bedste minde fra tiden på skolen er, da vi var to andenårselever der fik indført, at vi skulle have et elevråd på skolen. Det er rigtig fedt at man har været med til at få indført nogle ting, der er til gavn for alle eleverne på Kongengaard Efterskole. I dag sidder jeg som elevrådsformand, det synes jeg er rigtig fedt.

Mit bedste råd til folk der overvejer at starte på Kongensgaard efterskole er uden tvivl at de skal gøre det! Det er hårdt i i starten, men jeg synes virkelig at man skal prøve at få det bedste ud af det! Du får et helt andet liv, og du bliver så glad på den anden side.

Se alle historierne

Besøg os sammen med dine forældre

Vi vil gerne vise dig, hvorfor Kongensgaard Efterskole kan være den helt rigtige efterskole for dig. Besøg os sammen med dine forældre eller få en personlig rundvisning på nettet.

Mit store vægttab har gjort mig til en meget gladere person, jeg har fået mere selvtillid og venner for livet.

Patrick, Aarup, Fyn, skoleårene 2017-2019

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)